Julledigt

Godmorgon!
Som ni alla märk har jag haft ledigt även från bloggen, ville bara lägga allt åt sidan lite grann och inte ägna mig åt annat än familj och vänner under jul.
Nu ser jag fram emot att blogga igen.
Hoppas ni haft det bra!


Proteinpannkakor

Ingredienser

2 dl proteinpulver
4 äggvitor
1 dl dinkelmjöl
2 msk bakpulver
3,5 dl mjölk
1 msk matfett
(Ev. någon matsked kakao)

Gör såhär

Blanda ingredienserna till en smet. Stek sedan på mellanlåg värme. Godast om man inte gör dom lika stora som pannan själv utan häller i lite och gör de lika stora som en amerikans plättliknande storlek. Akta så de inte blir för kladdiga/lösa i mitten.

Lycka till!


Eat rainbow


Få drömkroppen med yoga

Få drömkroppen med yoga
 
En ny undersökning har kommit fram till att yoga motverkar övervikt.
 
Men det är inte därför personer som regelbundet tränar yoga sänker sin risk för övervikt. Istället beror det på att yoga ökar din känsla av medveten närvaro, vilket gör att du blir bättre på att känna igen kroppens signaler på hunger och mättnad.

Det leder också till att du får större kroppsmedvetenhet och är mer närvarande under måltiden, och därför bli mindre benägen att överäta och tröstäta, enligt en ny studie av forskare vid Fred Hutchinson Cancer Research Center.

Personer som utövar yoga går upp mindre i vikt under en 10-årsperiod än de som inte gör det, oberoende av träningsnivå, upptäckte forskarna. Effekten visade sig inte på samma sätt vid andra typer av träning, som löpning eller promenader.

– Förmågan att vara lugn och observant under fysiskt obehag lär ut hur man håller sig lugn i andra utmanande situationer, som att inte äta mer även om maten smakar gott och att inte äta när man inte är hungrig, säger forskaren Alan Kristal enligt Science Daily.
 
Källa: Improveme.se

111212


Antimotivation haha


Tips!

Till er som ska tvätta era träningskläder (framför allt er med kläder som innehåller resår), tvätta aldrig kläderna med mjukmedel! Detta gör nämligen att resåren förstörs i kläderna och det kan ju vara hemskt tråkigt om man köp ett par nya dyra träningsbyxor, sportbh eller varför inte linne? Dessutom finns det inget värre än att kliva in på ett gym och träna bredvid någon som stinker massa parfymerat!


Kvällsshake

Caseinprotein vanilla icecream


Mitt veckoschema på gymmet

Tänkte att ni alla skulle få inblick i mitt träningsschema och hur jag tränar under veckorna!

Måndag- armar (axlar, biceps, triceps) & 60 minuter intervallträning level 4

Tisdag- 30 minuter CXWORX (magpass) & 60 minuter intervall level 3

Onsdag- ben, rumpa & 30 minuter intervall level 4 samt 30 minuter level 5

Torsdag- vila

Fredag- bål (rygg, mage) & 45 minuter intervall level 4 samt idrott i skolan

Lördag- 60 minuter intervall & Bodypump

Söndag- vila/yoga 75 minuter


101212 16:30


Äntligen

Äntligen fungerar appen som den ska igen så nu ska jag allt försöka mata på med fler inlägg om dagen!
Just nu är jag påväg hem från skolan. Började 11 idag så tränade innan skolan, då var det biceps, triceps & axlar samt en timma högintensiv intervall på crosstrainern. För er som inte provat denna maskin så är den superbra, åtminstone den vi har på Sportlife där jag tränar. Det films färdiga program klara att bara knappa in som exempelvis weightloss, interval och hill interval. Riktigt bra konditionsträning och fettförbränning samtidigt som du bygger ett stabilt bakparti om du lassar på lite motstånd! Dagens heta tips!

/S


15:05

 
 

The happiest of people don't necessarily have the best of everything they just make the most of everything that comes along their way.


Krångel

En del av er som bloggar på blogg.se kanske har märkt att appen inte dungerar som den ska, vilket även innebär att jag har sämre förutsättningar att blogga eftersom de flesta inlägg faktiskt sker därifrån. Ända tills detta fungerar som det ska igen kommer inläggen vara lite halvdana men ska verkligen försöka finna tid att slänga in inlägg via dator! 
 

Inblick i träningslistan

Let Yourself Go- Green Day
 
Brick By Boring Brick- Paramore
 
Dammit- Blink182
Na Na Na- My Chemical Romance

Vill ha!

Tycker verkligen dessa träningsbyxor är så himla snygga! Definitiva något jag kommer inhandla inom snar framtid.
Det stora minuset är priset som ligger runt 1100-1300 beroende på vart man tittar!


20:04

God kväll!
Varit lite kass med inläggen de senaste dagarna men har helt enkelt haft en massa annat för mig!
Idag har jag varit hemma så det blev ingen träning eller skola för min del. Nu väntar endast en skoldag kvar och sedan en hel helg hemma med min syster eftersom mina föräldrar ska till Stockholm. Med andra ord står tacos på menyn hela helgen haha! Ska ha lite vänner över i helgen också så det ska bli trevligt.
Imorgon är det fredag och rygg och idrott.
Nu ska jag lägga mig och kolla på "aldrig mera fet" på TV3 och sedan sussa. Godnatt!


Fitnessmotivation


Räkna ut ditt energibehov

Män: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) - (6.775 x ålder)
Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) - (4.676 x ålder)

Ta detta värde och multiplicera det med från 1.2 till 2.0 där 1.2 är en stillasittande
dag och 2.0 är en elitidrottare inom en konditionsgren.
Ta värdet du fått nu och dra bort 500-1000 beroende på hur fort du vill gå ner och hur
mycket du vill gå ner.
Där har du hur många kalorier du ska äta per dag, ifall du vill räkna kalorier vill säga.

Saker jag absolut inte klarar av

Det finns så många saker både i och utanför gymmet som kan göra mig berättigat ooch ibland oberättigat galen.
Här har ni några av dem sakerna:
  • Folk som inte lägger tillbaka sina saker efter dem är klara, som till exempel lösa viktplattor. Detta kan verkligen göra mig helt galen.  Ska man verkligen behöva springa runt som en dåre och leta efter sakerna när dem ska vara på sin plats? Nej, skärpning om du är en av dem som gör detta!

  • Folk som sitter stilla på maskinerna utan att egentligen använda dem. Självklart hör inte vilopauserna hit utan syftar mer på dem som sitter och gör annat när man själv behöver den. Riktigt frustrerande!

  • Folk som säger att dom inte orkar. Tror inte jag behöver säga så mycket mer. Alla ni som är vana tränare förstår nog exakt vad jag menar. Ska man träna med en kompis och göra synkade övningar blir jag ganska frustrerad när man häver ur sig att man inte orkar. Är dock helt förstående om det handlar om tyngre vikt-övningar om man är olika bra tränade, man vid fria övningar utan vikter klarar man ganska mycket även som otränad. Det ska göra ont, det ska bränna och du ska vilja ge upp utan att göra det, det är så  och endast så du får resultat! 

  • Folk som tror att bara för att man tränat hårt "kan äta vad som helst". Det här är ett så vanligt misstag många gör. Det handlar inte om att åka till gymmet och bränna ett visst antal kalorier och sedan vräka i sig lika mycket via tex godis, pizza eller andra sötsliskiga saker. Man kan aldrig väga upp en dålig diet via träning då kommer du aldrig nå de resultat du vill ha och tappa suget att träna istället, så himla onödigt. Ytterligare ett minus är ju att kroppen mår dåligt av det och att fet mat kan sakta ner förbränningen men samtidigt öka matsuget tillochmed dagen efter! Så tänk på det nästa gång du tränar hårt och sedan äter dålig och tycker du "förtjänat" det, din kropp förtjänar bättre. Maten du stoppar i dig är det som ska ge kroppen bränslse, så mata den rätt!

  • Folk som säger att dom inte behöver träna. Åh blir frustrerad bara av att läsa det jag just skrev. Att påstå att man inte behöver träna är en lögn vem som än slänger ur sig detta falska påstående. Varenda människa behöver utföra fysisk aktivitet, vilket betyder att alla inte behöver bygga massvis av muskler, helt sant. Människan är en fysiskt aktiv varelse som är byggd för detta. Det är på senare år, tack vare alla bekvämligheter som bilar, tåg, bussar etc som vi helt enkelt blivit lata och kan transportera oss utan att behöva lyfta ett finger. Som följd på detta måste vi utföra minst 30 minuters pulshöjande aktivitet varje dag (helst 60 minuter). Tanig som välbyggd så behöver alla träna, snälla tänk på detta. Man mår så himla bra! 

  • Folk som hellre skär ner på mat än tränar för att komma i form. Detta är helt uppåt väggarna fel och sånt här gör mig verkligen galen ibland. Att svara tanig och att vara "i form" är två helt skilda saker och ska jag vara ärlig är det bara sjukt osexigt att vilja vara supersmal (förutsatt att man inte har ätstörningar såklart, som är ett fruktansvärt psykiskt tillstånd). Alla mina killkompisar har själva uttryckt att det finns inget sexigare än en tjej med lite att ta i (dvs kurvor i form av lite muskelmassa). Banta inte ner er istället för att träna! 

  • Folk som tränar för någon annans skull. Helt fel motiv att träna. Träna ska man göra för att må bra, inte för att tillfredställa någon annans behov! Jag skulle till exempel aldrig öka eller minska på träningen för att någon annan tycker att jag borde det för synes skull, ganska skrattretande tycker jag för att va ärlig. Träna för din egen skull, för dina resultat och för ditt välmående!

7 helknäppa dieter

ke diet Sju knäppa dieter   bildspel
K-E Diet
K-E Dieten har blivit populär bland blivande brudar i USA i år men har enligt företaget använts av 150 000 européer. För $1,500 får du en slang genom näsan som går rakt ner i magsäcken där en näringsblandning av fett och protein som innehåller 800 kalorier passerar dagligen. Dieten lovar en viktnedgång på ungefär 1 kg om dagen.
 
 
tiny Sju knäppa dieter   bildspel
Cheming Diet
Dieten blev känd i början av 1900-talet när en man i San Diego vid namn Horace Fletcher gick ner cirka 20 kg i vikt genom att tugga maten 32-80 gånger tills den är helt flytande och spotta ut det som är kvar i munnen.
 
tiny Sju knäppa dieter   bildspel
Cotton Ball Diet
Om du följer den här dieten äter du bomullstussar innan varje måltid. Enligt vissa kunde bomullen minska din aptit då de är kalorisnåla och fiberrika. Vad man troligtvis inte tog med i beräkningen var att de även kan sabba ditt tarmsystem.
 
tiny Sju knäppa dieter   bildspel
Tapeworm Diet
Man skulle kunna tro att Tapeworm Diet, som alltså går ut på att inplantera binnikemaskar i sin mage som äter upp en del av maten (och även slukar en hel del viktiga näringsämnen som gör att du riskerar brister) skulle vara en diet som lanserades och försvann i början av 1900-talet, men faktum är att dieten var med på Tyra Banks Show år 2009. Bonus! Maskarna kan bli 15 meter långa och lägger ägg i din kropp.
 
tiny Sju knäppa dieter   bildspel
Twinkie Diet
Mark Haub, en amerikansk professor i nutrition levde under 10 veckor år 2010 enbart på Twinkies och annan näringsfattig snabbmat för att bevisa att det inte spelar någon roll vad du äter, så längre du har ett kaloriunderskott kommer du att gå ner i vikt. Haubs diet innehöll 1800 kalorier om dagen, ett kaloriunderskott på cirka 800 kalorier. Efter två månader hade han gått ner cirka 12 kg och dessutom förbättrat sitt kolesterol.
 
tiny Sju knäppa dieter   bildspel
Vision Diet
I den kanske mest harmlösa dieten så bär du helt enkelt solglasögon med blåtonade glas när du äter mat, glasen ska göra att maten ser äcklig ut och att det ska göra att du äter mindre. Någon som har ett par hemma och kan testa?
 
tiny Sju knäppa dieter   bildspel
Baby Food Diet
Att äta barnmat var under en period hett i Hollywood, under 2007 uppgavs både Jennifer Aniston och Reese Whiterspoon följa dieten. I början av 2011 uppmärksammades barnmatsdieten i Sverige då bloggerskan ”Kissie” bantade genom att kombinera bantningspiller och barnmat. Dieten går ut på att du byter ut en till tre måltider om dagen med barnmatsburkar (högt räknat innehåller de cirka 130 kalorier per burk).

Fakta om träning

  • Hjärtat väger cirka 350 gram hos en normaltränad person som väger 70 kilo, men precis som alla muskler kan hjärtat tränas upp och väga upp till cirka 600 gram hos friska elittränade konditionsidrottare.
  • Hjärtat pumpar varje minut ut cirka 5 liter blod till kroppen, men vid maximalt arbete ökar hjärtat sin pumpförmåga med fem till tio gånger och kan i ett vältränat fall pumpa ut över 40 liter blod per minut.

  • Inkabär är egentligen torkad physalis och är rika på antioxidanter, vitaminer och innehåller hela 16% protein (ovanligt för bär).

  • Alger är extremt näringsrika och bland annat Spirulina innehåller 60-70 % fullvärdigt protein, 9 olika vitaminer däribland B12 och mineraler som kalcium, järn och magnesium. Dessutom är den rik på klorofyll, antioxidanter och den viktiga fettsyran GLA.

  • Ingefära kan fungera mot illamående, matförgiftning och förstoppning. Sägs dessutom vara bra mot åksjuka!

  • Det naturliga sötningsmedlet Stevia kan vara mellan 70-400 gånger sötare än socker och har noll påverkan på blodets glukosnivåer.

  • Det krävs mellan 100 000 och 150 000 handplockade och handrensade krokusar för att utvinna ett kilo torkad saffran. Inte konstigt att det är världens dyraste krydda!

  • Redan från 30-årsåldern börjar vår balans att successivt bli sämre. Därför är det viktigt att alltid ha med någon balansövning på sitt träningspass.

  • Cirka 120 minuter efter ett träningspass har du förbrukat din chans till den bästa återhämtningen, eftersom enzymerna som hjälper till att lagra ny energi bara är aktiva i cirka två timmar. Därför är det viktigt att fylla på med kolhydrater och protein direkt efter träning!

Supergott hälsobröd

Här har ni ett galet gott recept på bröd jag hittade när jag kollade på TV4:s "Halv åtta hos mig" där en av deltagarna gjorde detta och jag kände mig manad att prova. Perfekt till soppa eller som frukostbröd! 
 
Ingredienser
  • 4.5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön 
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl hackade valnötter
  • 1.5 tsk salt 
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 bikarbonat
Gör såhär

Värm ugnen till 200 grader. 
Blanda sedan filmjölk och sirap. Rör sedan ner resten av ingredienserna till en smet. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten och strö över havregryn (eventuellt pumpakärnor). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Efter 15-20 minuter, när den fått lite färg kan man sänka till 175 grader. 

Lördag och bodypump

Godmorgon!
Idag är det lördag igen och Bodypump står på schemat precis som vanligt. Tränar det varje lördag nämligen. Det är en sån typisk träningsform där hatkärleken är enorm eftersom passet är så fysiskt jobbigt men känslan efteråt är övervägande! Ni som inte provat detta rekommenderar jag starkt att göra det, riktigt bra för alla vilket mål eller vilken kroppstyp man än strävar efter!
Hoppas ni får en mysig lördagsmorgon (eventuellt fylld med en massa fysisk aktivitet såklart) så hör ni från mig mer senare!
/S


RSS 2.0